Víkend 10-12.9.

V pátek se konala noční pohárová soutěž v Hukvaldech, kterou pořádali hasiči z Rychaltic. Zdejší trať charakterizuje levotočivá zatáčka v oblasti rozdělovače. Startovalo zde 26 družstev mužů a 11 družstev žen. Našemu týmu se nepodařilo požární útok dokončit z důvodu chyby na rozdělovači, který bečkaři rozkopl spojky na základně. V kategorii muži byli na bedně Hájov, Písečná a Svinov, v kategorii ženy Nová Ves, Fryčovice a Hájov.

V sobotu se konala pohárová soutěž v Místku. Účast zde byla podstatně nižší než na ligových kolech, ale přesto dorazilo několik kvalitních týmů. Nám se podařilo zvítězit s časem 15,09 s, následovalo Bystré 15,55 s a Skalice 15,93 s. V ženské kategorii dokončily útok pouze Vyšní Lhoty a Bahno. 3. místo tak nikdo neobržel.

Následovala soutěž ve Pstružím, která patří mezi netypické. Základna na zemí, běh po bahnité a úzké trati do kopce a navíc strojník nevidí co se děje vepředu. Naše družstvo skončilo neplatným pokusem s překvapivou chybou na koši. Zvítězili muži z Nové Vsi, následovaly Malenovice a Metylovice A. V kategorii žen se zadařilo Nové Vsi, Palkovicím a Pstružímu.