Výjezd jednotky 28.4.2012, 14:39 hod.

Jednotka SDH Kozlovice s CAS 25 Škoda 706 RTHP s obsazením 1+5, vyjela na žádost IBC Ostrava k požáru lesního porostu v obci Staré Hamry, směr Jamník.

Po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o rozsáhlý požár v oblasti Jamníku, který se vlivem větru a sucha stále rychle šířil. Na místě se jednotka rozdělila do dvou skupin. 3 členové pomáhali s hasebními prácemi a 3 prováděli kyvadlovou dopravu vody s CAS 25.
Na místo byly postupně vysílány další posilové jednotky z území okresů Frýdek-Místek a Ostrava. O pomoc byly požádány také prostředky letecké hasičské služby, která na místo vyslala hasicí vrtulník a dvě hasící letadla. V této době už na místě ve složitém horském zasahovalo (kromě leteckých prostředků) téměř 30 jednotek požární ochrany z profesionálních stanic HZS Moravskoslezského kraje a jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí z Frýdecko-Místecka a Ostravska.
Po následné domluvě s řídícím důstojníkem jsme byli posláni zpět na Ostravici, kde jsme prováděli doplňování vody do hasícího vrtulníku, který s vodou nalítával nad místo požáru asi do 20 hod. Po odletu vrtulníku se jednotka vrátila zpět na Jamník a pokračovala v dovážení vody do cisteren. Kolem 21. hodiny jsme byli velitelem zásahu posláni zpět na základnu.V době tohoto výjezdu byl zbytek jednotky povolán IBC Ostrava, aby drželi pohotovost na stanici v Kozlovicích.
Za odvedenou práci bych chtěl členům výjezdové jednotky poděkovat. Tomáš Pavlát – velitel JSDHO