Okresní kolo v PS

V sobotu 19.5. se naše mužské družstvo spolu se třemi našimi dorostenkami Terezou Krpcovou, Veronikou Vašendovou a Marikou Tabachovou zúčastnilo okresního kola ve Frýdku-Mistku. První disciplínou byl běh na 100m překážek, kde se z mužů nejlépe dařilo Pavlovi Krpcovi, který svou “stovku” zaběhl za 15,15s, Honzovi Vyvialovi 16,55s a Lukášovi Tabachovi s časem 17,36s. K součtu pěti časů, ktere byly potřeba přispěl Martin Tofel a jeho čas 21,07s a Jakub Žáček s 20,37s. Díky těmto výkonům jsme v této disciplíně brali první pričku.

Následovala disciplína štafeta 4x100m. Na první pokus nastoupila štafeta ve složení Martin Tofel(okno), Lukáš Tabach (bariéra), Honza Vyvial (hadice) a Pavel Krpec (“hasičak”). Jejich čas pod jednu minutu se stal vítězným a nebylo proto potřeba složit štafetu na pokus druhý. Na závěr jsme nastoupili na tzv. královskou disciplínu a to požární útok, který se rovněž běžel ve dvou pokusech. Při prvním pokusu se nám nezadařil košík, který po vytažení z kádě nebyl našroubován a pokus byl tedy neplatný. Při druhem pokusu klaplo vše jak mělo a byl z toho krásný čas. Tento čas nám zaručil celkové první místo v okresní soutěži a postup do krajského kola. Toho se ale bohužel zúčastnit nemůžeme a proto jsme postup přenechali našim věčným rivalům Frýdku-Místku 🙂

Nesmíme zapomenout ani na dorostenky, jejichž první disciplínou byl také běh na 100m překážek. S tou se v kategorii starších dorostenek nejlépe popasovala Marika Tabachová s časem 21,71s a obsadila 16. místo.Veronika Vašendova zaběhla čas 23,06s a umístila se tak na 21.mistě a Tereza Krpcová brala díky času 25,61s prozatímní 27. příčku. Druhou disciplínou byl pro dorostenky dvojboj. Časy jsme si bohužel nezaznamenali, ale všechny tři holky byl moc šikovné a i když mají ještě rezervy a je co zlepšovat, jejich chuť a náboj k tomuto sportu je příští rok jistě vyšvihne na první příčky 🙂👍 Všem sportovcům zdar!