Krajské kolo v PS

Ve dnech 16 – 17.6.2018 se v Třinci uskutečnilo krajské kolo v požárním sportu dobrovolných a profesionálních hasičů také za účasti SDH Kozlovice, a to konkrétně družstva mužů. Mladý tým zde jel převážně sbírat zkušenosti, jeho věkový průměr se pohyboval okolo 18let.

V první disciplíně 100m s překážkami brali naši muži 5. místo, když nejlépe se umístil zkušený Lukáš Tabach na 4. místě z časem 17.39s , nováčky v krajském kole v kategorii muži byli Petr Chocholatý, Marin Tofel a Jakub Žáček.

Ve druhé disciplíně štafetě 4x100m se už dařilo lépe, tým ve složení Tabach, Chocholatý a Zajac, Žůrovec (na hostování s SDH Frýdek) bojovali a urvali třetí místo.

Po náročném dnu jsme jeli trošku v pozměněné sestavě na velice prestižní noční závody do Oprechtic na Climart Cup, kde závodí 75 družstev z celé České republiky a Slovenska v požárním útoku. V pozdních nočních hodinách se podařil zajet náš nejlepší výsledek z dosavadních jedenácti ročníků a obsadili jsme s časem 15.123s celkové čtvrté místo.

Bohužel ráno ve stejné disciplíně se nám již na krajském kole tolik nevedlo. Běhá se zde s jiným materiálem, trať je o 20m delší a terče jsou nástřikové na 10 litrů vody a ne sestřikové jako na běžných závodech. SDH Kozlovice obsadilo v této disciplíně páté místo a toto je zařadilo také na páté místo celkově. I když páté místo nevypadá příliš valně, mladý tým získal spoustu zkušeností a snad je to bude motivovat k dalšímu tréninku a příští rok i k lepšímu umístění.

Za profesionální tým HZS Ostrava také nastoupili dva naši členové Jan Vyvial a Pavel Krpec. Honza skončil na třetím místě v běhu na 100m s překážkami a čtvrtý ve dvojboji (součet disciplín 100m + výstup do 4. podlaží cvičné věže).

Pavel byl třetí ve výstupu na věž a první v běhu na 100m s překážkami a celkově dvojboj vyhrál.

Štafetu, kde Honza překonával bariéru a Pavel prováděl hašení hořícího paliva přenosným hasícím přístrojem, vyhráli. I když požární útok se družstvu HZS Ostrava moc nepovedl, celkově se umístili na prvním místě a budou náš kraj reprezentovat na mistrovství České republiky v Liberci, které se uskuteční koncem srpna.