Závod požárnické všestrannosti 2014

Závod požárnické všestrannosti proběhl 18.10.2014 na Lučině. Tento závod patří do hry Plamen a jak již samotný název napovídá, jde v něm opravdu o všestrannost. Jako příklad jistě poslouží krátký výčet disciplín a úkolů – šplh po laně, vázání uzlů, střelba ze vzduchovky, určování azimutu, orientace v hasebních přístrojích atd..

 

Na startu se jako první hned ráno objevili dorostenci. Mužský zástupce Kozlovic, Petr Chocholatý, běžel v kategorii dorostenců starších. Jako jediný doběhl bez trestných bodů a umístil se na 2. místě. V kategorii středních dorostenkyň jsme měly 2 ženy – Hanu Chocholatou a Karin Kozovou. Obě holky předvedly skvělý výkon, Hance uteklo první místo jen díky nesestřelenému špalíku. I tak 2. místo je skvělé. Karin obsadila bronzovou příčku.

hanka

Po té se již na start připravily družstva starších žáků. Naši bohužel zaváhali na střelbě ze vzduchovky, a také na základech topografie. Do cíle doběhli s 13 trestnými body a umístili se tak na 6. místě.

mladši

nejmladši

Na 6. místě se umístilo i družstvo mladších žáků. Ti měli také problém na střelbě, kde nasbírali 10 trestných bodů (pro informaci 1 trestný bod = 1 minuta v celkovém časovém součtu navíc). Avšak i přesto je toto umístění, v této velké konkurenci, krásné.

starši

 

(všechny fota zdroj www.oshfm.cz)

Všem moc gratulujeme a držíme palce do dalších závodů!

 

Všechny výsledky naleznete zde.

Fotografie naleznete zde.