Daruj krev s dobrovolnými hasiči

Tak jak tomu bylo minulý rok, i letos budeme podporovat akci „DARUJ KREV S DOBROVOLNÝMI HASIČI“. Akce se může zúčastnit každý člen sdružení starší 18 let, ať je to žena nebo muž. Pro motivaci členů sborů Krajské sdružení hasičů Moravskoslezského kraje uvolnilo odměny pro každý zapojený okres zvlášť. Sbor s největším počtem dárců obdrží 1500,- Kč a sbor s největším počtem prvodárců obdrží 1000,- Kč.

Kvůli těmto odměnám a prezentaci je proto potřeba při odběru nahlásit sbor, mít u sebe členský průkaz, občanský průkaz, u pravidelných dárců průkaz dárce a dále senahlásit dopředu na tel. čísle 558 415 842 nebo na bezplatné lince 800 700 098k odběru a z důvodu zajištění stravy.

K odběru se můžou hlásit dárci po celý měsíc květen a speciálně pátek 3. 5. 2013 je rezervován pro prvodárce. Toto vše je domluveno na transfúzní stanici v nemocnici ve Frýdku – Místku.

Základní pravidla jak se naco před odběrem jíst, pít a čemu se vyhnout najdete na stránkách http://www.nemfm.cz/darci-krve/.

Dárce má v den odběru nárok na placený paragraf – uvolnění z práce a dále je možno uplatnit odpočet 2000,- Kč za každý odběr ze zdaňovacího základu.

Za okresní sdružení hasičů ve Frýdku Místku
Dalibor Káňa, předseda OKRR